Ketvirtojo seminaro refleksija – Auksė Blažėnaitė ir Monika Laukaitė

Šio seminaro tema buvo komanda. Pirmąją paskaitos dalį kalbėjo KTU lektorė Auksė Blažėnaitė, kuri išdėstė pagrindinius komandinės veiklos principus. Pasak jos, komandos darba yra ne tik siekti bendro tikslo, bet ir komunikuoti su komandos nariais, kad būtų aiški vizija ir priemonės, kad tą tikslą pasiekti. A. Blažėnaitė pabrėžė, kad nusivylimai ir abejonės komandos viduje yra natūralūs reiškiniai, jeigu, aišku, po neigiamų emocijų grįžta pasitikėjimas komanda radus bendrą sprendimą toliau siekti tikslo.
Paskui apie Wix.com Lietuvos biurą kalbėjo Monika Laukaitė. Ji pasakojo, kaip jai teko nuo nulio sudaryti komandą, kuri virto į 70 žmonių ofisą ir tarptautinės kompanijos filialu. Ji pasidalino patirtimi susijusia su personalo atrinkimu į įmonę, jog svarbu, kad be įgūdžių dar reikia, kad žmogus turėtų ir socialinių gebėjimų. Monika patarė, kad komandoje geriau sekasi dirbti, kai jos nariai yra atsakingi vieni prieš kitą, o ne vertikaliai. Taip pat buvo pakalbėta apie „Gangs and guilds“ principą, kai egzistuoja paprastos komandos, atsakingos už produktą, o taip pat kiekvienas komandos narys gali priklausyti gildijai, kurią vienija veiklos sritis. Tai leidžia mokytis vieniems iš kitų ir produktyviau dirbti.
Taip pat dalyvavom sesijoj, kurios esmė – skirtingai pateikta idėja yra skirtingai patraukli.
Galiausiai gavom patarimus, kaip vystyti produkto idėją ir žmonės iš išorės pakomentavo, koks jų požiūris į mūsų siūlomą produktą.